Big Death.

Er is al heel veel gezegd en geschreven over de onfortuinlijke afloop van Sex and the City 3. Sarah Jessica Parker wilde een derde film maken, maar Kim Cattrall bedankte voor de eer en weigerde nog één keer in de rol van Samantha te kruipen, een publiekelijke vete volgde. Maar nu weten we misschien wáárom Kim niet mee wilde doen. Spoiler alert: het ging blijkbaar niet alleen om geld, maar óók om de verhaallijn.

 

 

Want ook al had Kim er geen trek in veel minder royalties over de houden dan Sarah Jessica, het idee dat één belangrijk personage zou overlijden stond de eeuwige Samantha ook niet aan. Het ging namelijk om… Mr. Big! Het karakter gespeeld door Chris Noth zou aan het begin van Sex and the City 3 overlijden aan een hartinfarct en de film zou vervolgens draaien om een rouwende Carrie die haar leven weer probeert op te bouwen. Met een soort bijrolletje voor Samantha zat Kim Cattrall daar -logisch vind ik- niet echt om te springen.

 

En de onthullingen in deze podcast schijnen toch wel weer nieuw licht op het stinkende zaakje die inmiddels ver verwijderd van de glamourfeestjes is. Niet Kim, maar juist Sarah Jessica Parker zou door haar arrogantie door wederom alles om zichzelf te laten draaien een bom onder de laatste film gelegd hebben. En dat verbaasd denk ik helemaal niemand. Voor een serie over vier sterke vrouwen, is het eigenlijk dat de meest leuke en zelfstandinge níet het hoofdpersonage werd: dat is namelijk altijd al Samantha Jones geweest.

Stom van de makers, treurig voor de fans. Maar Chris -Mr. Big- Noth zal het een worst wezen. Niet alleen is zijn personage nu onsterfelijk geworden en zal dat altijd zo blijven, de acteur had toch al geen zin om weer op te komen draven voor een derde film. Hij vermaakt zich ondertussen prima op het strand van Miami. En dat snap ik.

Rust zacht Sex and the City 3. Misschien is het uiteindelijk maar goed dat je nooit het levenslicht hebt kunnen zien. Deel twee was al om niet te harden zo slecht.

En nu één Cosmo alstublieft!

 

 

Share your thoughts