Cher-iffic.

Toen ik in 2004 geheel uitgelaten en semi-melancholisch afscheid nam van Cher tijdens de Living Proof: Farewell Tour in Rotterdam, wíst ik ergens heus wel dat het niet écht de allerlaatste keer zou zijn. Maar dat het vijftien jaar zou duren voordat de popkoningin ons kikkerlandje weer aan zou doen had ik ook niet kunnen bedenken. Op 30 september 2019 staat Cher in de Ziggo Dome, zo kondigde ze vandaag aan, als onderdeel van de Europese tak van haar Here We Go Again Tour. En waar veel artiesten uiteindelijk leven van een concertje hier of daar, is de carrière van Cher sinds die laatste keer in Nederland opnieuw tot enorme hoogten gestegen.

 

 

Want leken de hoogtijdagen van Cher in 2004 wel echt achter zich te liggen, ze ontpopte zich in de jaren daarna opnieuw tot allround entertainer, met een hoofdrol in de (vrij matige) film Burlesque, waar ze dankzij haar nummer You Haven’t Seen The Last of Me een Golden Globe binnensleepte. Ook kroop ze de bühne weer op en gaf een handjevol optredens in Las Vegas. Tegen alle verwachtingen in kwam Cher in 2013 met het nieuwe album Closer to the Truth en sterker nog: ze lanceerde een paar maanden geleden wéér een plaat: Dancing Queen, vol ABBA-covers. En dat kwam dan weer voort uit haar succesvolle rol in Mamma Mia 2: Here We Go Again, waar ze ook weer de naam van haar nieuwste tour van heeft. Cirkeltje rond en alles.

 

 

En voorlopig is het einde van de regeerperiode nog láng niet voorbij hoor. Vorige week ging The Cher Show in première, de eerste Broadway-musical ooit over het leven van de popdino.

 

 

Dat leven is overigens nog lang niet voorbij en ook dáár zijn we weer getuige van dankzij een nieuw boek. In een hysterisch bericht vol emoji’s laat ons namelijk weten dat ze bezig is met haar memoires, die begin 2020 het levenslicht moeten zien. Ik zet ‘m nu alvast op mijn leeslijst. 👩🏻❤️

 

https://twitter.com/cher/status/1072682365401661440

Share your thoughts