Een Beetje Verliefd.

Sinds de verhuizing van De Wereld Draait Door van NPO 3 naar NPO 1 begin 2014 is het afzien voor de jongerenzender. De vooravond blijft kwakkelen en bijster weinig formats weten enige kijkers aan zich te binden. Behalve First Dates dan, ook dit vierde seizoen niet alleen een kijkcijfersucces, ook social media puilt dagelijks uit over de datingshow, om over de koffieautomaat nog maar te zwijgen. Iedereen kijkt First Dates, dus konden zowel de kwaliteitskranten als Matthijs van Nieuwkerk er vorig jaar al niet omheen.

 

 

En eerlijk is eerlijk, ik heb het programma -waarin elke werkdag twee types aan elkaar gekoppeld worden en we getuige zijn van hun eerste afspraakje- pas recentelijk ontdekt. En ook ik was direct compleet hooked. Omdat het puur is, voor Nederlandse realitybegrippen redelijk echt én ook vooral knetterherkenbaar. Of de dates nou oud zijn of nog helemaal piep, je voelt met iedereen een beetje mee. En: je blijft aflevering na aflevering hopen op een goede afloop. Een happy end.

 

 

Freaks en kneuzen zijn overal, ook bij First Dates. Maar de pareltjes is waar je elke dag op hoopt. Zoals Sam en Dennis vandaag. Twee jonge jongens, allebei uit een klein dorpje. Zonder handtassen, gegil of andersoortige clichés. Onzekerheid voerde de boventoon, in plaats van uiterlijk vertoon. Nerveus draaiden ze om elkaar heen, terwijl serieuze gesprekken over ongelukken, operaties en de bij beide aanwezige kinderwens over de tafel vlogen. Het raakte me. Niet persé omdat het twee jongens waren, maar omdat deze twee jongens een match zijn. Ze klikten. En zijn nog steeds samen, vaste kijkers van First Dates weten dat dat een uitzondering is. Sam en Dennis zijn een uitzondering. En in het geval van First Dates is dat een goed ding. Op Sam en Dennis. En hun hopelijk fabuleuze leven samen op de plantenboerderij. ❤️💛🧡💚💙💜

Share your thoughts