Family Affair.

Het valt tegenwoordig niet mee om als tv-zender een nieuwe, succesvolle titel in de markt te zetten. De kijker is lui en kiest het liefst voor de bekende weg. Om die reden doen reboots zoals Will & Grace en Roseanne het ook zo goed bij het Amerikaanse publiek. Daarnaast doen omroepen er werkelijk álles aan om bestaande titels zo lang mogelijk in de lucht te houden. Zo maakt bijvoorbeeld Modern Family zich -ondanks dat alle signalen eerder wezen op een slot dit voorjaar- op voor een elfde seizoen.

 

 

Een meer dan logische beslissing overigens. Modern Family is, op The Big Bang Theory na, nog steeds de best bekeken sitcom op de Amerikaanse beeldbuis. Het creatieve hoogtepunt van de serie ligt al een tijdje achter ons, maar hé, als het publiek het massaal vreet, waarom stoppen? Daarom zijn de producenten naar verluidt al in vergevorderde gesprekken met de volwassen castleden om hun verbintenis met nog tenminste één jaar te verlengen. Een slotseizoen van 18 afleveringen behoort momenteel tot het meest reële scenario. En ook al staat er officieel nog niets op papier, als het aan oudgediende Julie Bowen ligt, komt er nooit een einde aan de serie, onthulde ze deze week in de talkshow van Jimmy Kimmel.

 

 

We zijn inmiddels ultiem van Modern Family gaan houden, ik geloof niet dat er één kijker klaar is om afscheid te nemen. En tv-zender ABC overigens ook niet: die nemen binnenkort productiemaatschappij 20th Century Fox over, waarmee ze de rechten van Modern Family voor 100% in handen hebben. Daarmee is het naast een kijkcijferkanon ook nog eens een cash cow voor The House of Mouse. En met een sterfgeval én een zwangerschap in het lopende seizoen van de comedyserie, is het allemaal véél te spannend en leuk om het boek voorgoed te sluiten. Vasthouden aan bekend en vertrouwd is niet altijd een goed idee, maar in het geval van Modern Family wat mij betreft absoluut wel. Zo lang als het nog kan.

 

Share your thoughts