Gimme Moors.

Toen Irene Moors na zesentwintig jaar haar warme RTL-nest verliet omdat ze daar bizar genoeg geen fatsoenlijke programma’s meer kreeg en naar SBS 6 verkaste, heette haar eerste programma daar De Vreemde Eend. In retrospectief stond die titel symbool voor de drie SBS-jaren die zouden volgen. Want hoe fijn het voor Irene waarschijnlijk was om lekker veel programma’s te maken (tien om precies te zijn), SBS 6 is nooit de jas geweest die haar paste. Haar enthousiasme en warmte waren simpelweg geen match met goedkoop en makkelijk geproduceerde programma’s als Vet Fit en Topper Gezocht. En ook al zag ik in Naar Bed Met Irene de vertrouwde presentatrice terug waarvan ik tijdens Telekids was gaan houden, als ik de volgende ochtend dan las dat er drie koppen en een paardenkop naar gekeken hadden dacht ik al: die moet daar weg. En niet in de laatste plaats omdat ze dan in 2019 terug zou kunnen keren bij RTL 4.

 

 

Over zo’n tien maanden is het namelijk 2 oktober 2019 en bestaat RTL 4 officieel dertig jaar. Irene Moors tekende -samen met Jan de Hoop- als eerste ooit een contract voor de zender, reden genoeg om haar te vragen voor een groots feestprogramma denk ik. Ze rolschaatste in de begintijd van RTL Veronique door de fimpjes heen for God’s sake. Een jubileum zonder Irene is simpelweg geen jubileum. Gelukkig is er nog eventjes tijd, over 300 dagen moet het programma er zijn, tijd genoeg dus voor RTL om Ireen te bellen, toe te geven dat de fout om haar te laten gaan een enorme was en de liefde daarna opnieuw te bezegelen.

 

 

Niets staat een lang en gelukkig leven tussen Irene Moors en RTL 4 overigens nog langer in de weg, haar kortstondige relatie met SBS 6 is binnenkort voorbij. “In een veranderend medialandschap wil Irene haar ervaring en creativiteit kunnen inzetten voor meerdere opdrachtgevers. In goed overleg is daarom besloten dat na eind februari geen nieuw exclusief contract met Talpa Network wordt aangegaan”, maakte haar nu nog werkgever vandaag bekend. Ook Irene lijkt in haar nopjes met de beslissing te zijn. “Na ruim 30 jaar in ‘vaste tv-dienst’ te hebben gewerkt, heb ik behoefte aan creatieve vrijheid en wil ik mijn ervaring voor mooie projecten bij meerdere opdrachtgevers inzetten”, aldus de leukste presentatrice van Nederland.

 

 

Met Carlo Boszhard nog steeds aan boord en Caroline Tensen die onlangs haar comeback naar RTL 4 aankondigde lijkt het me heerlijk voor Irene dat een samenwerking met de collega’s van vroeger weer tot de mogelijkheden behoort. Een praatprogramma met Carlo of een middagmagazine met Caroline, de tv-wereld ligt aan haar voeten. En ook al is een terugkeer naar RTL 4 op dit moment allerminst zeker, De TV Kantine staat sowieso gepland voor het nieuwe jaar. En met het tiende seizoen van dat programma in zicht, belooft 2019 voor Irene Moors hoe dan ook een feestjaar te worden. Ik drink er vanavond eentje op Irene. Cheers! 🍾🥂

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

Kimreply
3 december 2018 at 18:10

Ik had het niet beter kunnen zeggen. Ik
als 31 jarige hoef niet zo nodig al die jonge blonde koppen op tv te zien, wat al die tv bazen denken dat “hun doelgroep” wil zien, geef mij maar gewoon de gouden oude gezichten zoals Irene…..

Leave a reply