Go Big or Go Home.

De nieuwe Netflix-film Dumplin’ is één grote lofzang voor Dolly Parton. Het wandelende wassen beeld schreef niet alleen de soundtrack, het hele verhaal draait om haar muziek en de diva van de country ademt door het script heen. Dat gegeven alleen al is reden genoeg om ‘m direct te bekijken, maar de boodschap van de film (gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2015) is de ultieme bonus: het maakt niet uit hoe je gebouwd bent, of waar je vandaan komt: iedereen moet zijn dromen kunnen verwezenlijken. 

 

 

Jennifer Aniston speelt Rosie, een oppervlakkige moeder en tevens voormalig winnares van een schoonheidswedstrijd in Texas. Haar zus Lucy is overleden en laat dat nou net de forsgebouwde surrogaatmoeder zijn van haar dochter Dumplin’, ook niet de slankste den op de wereld. Om de nagedachtenis van haar tante te eren en om haar moeder te jennen doet ze mee aan één van de grootste beauty pageants van de staat, waar Rosie nog steeds met hart en ziel leiding aan geeft. Een lesje acceptatie, leven en laten leven en lief zijn voor iedereen volgt. Zoetsappig? Absoluut. Maar in een wereld die steeds meer draait om uiterlijk vertoon hartstikke welkom.  

 

 

En nu zou ik willen zeggen: massaal naar Netflix allemaal om ‘m te streamen, maar dát gaat dus helaas niet. In Amerika (en een paar andere landen waaronder Engeland, Duitsland en Brazilië) ging de film deze week in première, maar bij Netflix Nederland is Dumplin’ nog nergens te bekennen. En erger nog: in een officiële reactie op Twitter laat de streaminggigant weten dat ie voorlopig nog helemaal niet op de planning staat. Via de illegale wegen is ie dus al wel te zien (zo heb ik ‘m dus ook bekeken, sssst), maar het lijkt me een prima plan om Netflix massaal te stalken om dit pareltje aan het aanbod toe te voegen. Zou een prachtig begin van 2019 zijn als je het mij vraagt.

 

Share your thoughts