Harde Ballen.

De aflevering van Veronica Inside waarin werd ingegaan op het onderwerp racisme, na de gehekelde grap van John Derksen over Zwarte Piet, is maandagavond door 1,7 miljoen mensen bekeken. Een absoluut record voor het programma dat op de zender normaal gesproken zo’n half miljoen tot zeshonderdduizend kijkers trekt.

Daarmee was het programma op het NOS Journaal van acht uur na, het best bekeken programma van de avond. Dat de uitzending veel kijkers zou trekken, was wel te verwachten. Het was immers voor het eerst sinds een week van ophef rondom Johan Derksen dat het programma weer op de buis zou zijn.

Met een compromisloos statement opende Johan Derksen maandagavond de uitzending van Veronica Inside. “Ik bied mijn excuses niet aan, ik trek het boetekleed niet aan, en ik ga niet door het stof”, zo zei de tv-persoonlijkheid. Toch erkende hij later dat hij een week geleden een ’verkeerde grap’ maakte.

Hoe ik de bijzondere uitzending van Veronica Inside vond en welke impact de aflevering wellicht gaat hebben, vertelde ik in het SLAM-ochtendprogramma Early Birds. Beluister het fragment:

 

Share your thoughts