In een Bubbel.

Een vervroegd kerstcadeau van RTL deze decembermaand. De zendergroep heeft er namelijk voor gekozen om sinds vorige week een ‘nieuwe’ invulling te geven aan het digitale themakanaal RTL Lounge. Volgend jaar bestaat RTL Lounge alweer tien jaar en voor die tijd is er een grande make-over doorgevoerd: RTL Lounge Soaps & Series is tegenwoordig de nieuwe naam van het kanaal. Qua vormgeving is er vrij weinig aangepast, maar de programmering is wél behoorlijk op de schop gegaan.

 

 

De Amerikaanse realityseries zijn ingewisseld voor product van Hollandse bodem. Naast previews van nieuwe afleveringen van Goede Tijden, Slechte Tijden en The Bold and the Beautiful heeft RTL Lounge Soaps & Series de klassiekers Kees & Co. en SamSam afgestoft. De sitcoms hebben een prominente plek in de programmering gekregen: tussen half negen en half tien primetime zijn de series te zien. Om de jaren negentig-vibe helemaal compleet te maken is RTL Lounge Soaps & Series begonnen met herhalingen van Goede Tijden, Slechte Tijden vanaf de allereerste afleveringen uit 1990 om 21:30 uur. Linda en Arnie dus! 😍🧼 En daarna? Eerst een herhaling van de Amerikaanse dramaserie Private Practice (de inmiddels gestopte spin-off van Grey’s Anatomy) ook wat klassiekers van The Bold and the Beautiful en daarna begint het feest gewoon weer opnieuw. De hele nacht, ochtend en middag lang.

 

 

En hoewel ik persoonlijk hysterisch blij van deze programmatische wijziging kan worden, lopen de kijkers er nog niet echt mee weg. Als je überhaubt over kijkers kunt spreken: het blok van RTL Lounge Soaps & Series tussen 20:30 en 22:30 uur werd afgelopen vrijdag namelijk door nul mensen bekeken. Of in ieder geval door een niet te meten aantal mensen. Maar hé, laten we het eens even de kans geven. Met het enorme aantal aan nutteloze zenders kan RTL Lounge Soaps & Series zomaar eens een waardevolle aanvulling van dat pakket worden. Westenwind, Diamant, Vrouwenvleugel en Het Zonnetje in Huis er nog bij en 2019 kan beginnen.

 

Share your thoughts