Eric de Munck
entertainmentdeskundige | journalist | programmamaker

 

Als kleine Eric was ik al in de weer met schriftjes, een eigen studio, zo’n vintage microfoon en talloze VHS-banden. Een carrière in de journalistiek, dat moest en zal het worden. Gelukkig ben ik één van die gevalletjes waar dat gelukt is. Zo’n type waarvan dromen wél uit lijken te komen.

De afgelopen jaren werkte ik onder andere voor Barend & Van DorpRTL BoulevardDe Slimste Mens van NederlandIdols, Ik Hou van HollandHolland’s Got TalentMy Name IsWie van de Drie, Carlo’s TV Café en RTL Late Night. Van (eind)redacteur tot verslaggever en van beeldredactie tot web, ik heb zo’n beetje alles gedaan en gezien.

Tegenwoordig probeer ik langzaamaan een beetje uit de schaduw te stappen en in de spotlights. Dat lukt aardig, al wil ik mijn podium nog steeds verbreden. Zo schreef ik lange tijd over entertainment, televisie en film voor Veronica Superguide en NU.NL, maar ook radio en televisie horen bij mijn takenpakket. Als entertainment- en mediadeskundige ben ik namelijk te beluisteren op NPO Radio 2 in o.a. Gijs 2.0 en Wout2Day en op de beeldbuis te begluren als entertainmentdeskundige in RTL Boulevard. Buitenlandse sappigheden uit Hollywood en de lekkerste mediaverhalen in Nederland zijn daarbij mijn specialiteiten.