O.

Wekenlang worden we op websites, in nieuwsbrieven en in tv-programma compleet gek gemaakt met spoilers en vaagheden rondom het nieuwste nummer van LINDA. Nummer 173 ligt vandaag dan ein-de-lijk in de winkels en het eerst voor de eerste keer dat de blonde naamgeefster níet op de cover staat. Bij de 172 voorgaande nummers kreeg Linda de Mol namelijk soms wel gezelschap, maar ze stond er altijd beeldig te shinen.

De reden voor de afwezigheid is een bijzondere: niemand minder dan Michelle Obama prijkt deze maand op de cover van het blad van de blondine. Sinds het uitkomen van haar biografie Becoming vorige week is de voormalige First Lady in niet één krant, tv-programma of tijdschrift weg te slaan, de LINDA. doet er nog een schepje bovenop met het enige exclusieve interview voor een Nederlands medium. Wat ze na die talloze internationale gesprekken nog voor andere dingen aan LINDA. gaat vertellen zal me benieuwen, cool is het sowieso wel.

Maar goed, geen Linda en Michelle samen op de cover dus. Volgens de officiële verklaring zet Lin een stapje opzij voor Michelle Obama ‘omdat het toevallig zo uitkwam’. Juist ja. Het was éigenlijk de bedoeling dat de blonde tv-presentatrice zelf het interview met Michelle Obama zou doen en dan ook nog samen met haar op de gevoelige plaat vastgelegd zou worden. Maar net op de dag dat mevrouw Obama het interview wilde doen, was mevrouw De Mol niet beschikbaar. Waar was ze dan zo druk mee hoor ik je denken? Dat was dus met het produceren van en acteren in haar eigen film April, May, June. Omdat ze dan maar liefst drie dagen weggeweest zou zijn voor haar eigen productie, ging het feest niet door. Het is maar goed dat Linda dit verhaal niet aan de leugendetector heeft hoeven vertellen, ik geloof er namelijk helemaal geen snars van. Misschien is Linda de Mol wel heel gewoon gebleven, ze is echt wel ijdel genoeg om alles opzij te schuiven voor een gesprek en een fotoshoot met Michelle fucking Obama. Come on. Nu neemt de redactie genoegen met een interview zonder Linda en een geselecteerde coverfoto uit een al bestaande set. Waarschijnlijk de enige afspraak en mogelijkheid die er was, geeft niets, maar zeg dat dan gewoon eerlijk.

Een beetje steken zal het namelijk toch. Het lukte talkshow- en tijdschriftenkoningin Oprah Winfrey namelijk ooit wél om Michelle te strikken voor een covershoot op haar eigen The Oprah Magazine.  Het was in april 2009 namelijk de eerste voorkant van het vrouwenblaadje waar Oprah niet in haar uppie op te zien was. Dat zou dat jaar nog één keer gebeuren, in december stond Oprah er namelijk met Ellen DeGeneres op. En in de bijna twintig jaar dat O nu bestaat heeft ze geflikt wat Linda de Mol dus niet lukte: op álle edities met haar eigen gezichtje prijken, inclusief Michelle dus.

En ook deze keer stond Oprah Winfrey niet bepaald achteraan toen de persmomenten rondom Becoming uitgedeeld werden. Want ook in de nieuwste editie van The Oprah Magazine ontbreekt een exclusief interview met Michelle niet. En dat is logisch: want de memoires van de vrouw van Barack Obama is deze maand de selectie in Oprah’s überpopulaire Book Club.

Alsof dat nog niet genoeg was, werd Oprah Winfrey ook de uitverkorene om de boektour door heel Amerika officieel te openen en als klap op de vuurpijl mocht de voormalige talkshowkoningin daar ook nog een diepgravend interview met Michelle afnemen, om uit te zenden op haar eigen tv-zender OWN, The Oprah Winfrey Network, te streamen via haar eigen podcast en om vervolgens ook nog netjes uit te tikken voor het magazine. Om je vingers bij af te likken zo grandioos. En dat zet het media-imperium van Linda de Mol een klein beetje in perspectief. Das wel lekker ook, dan heeft die vrouw ook nog gewoon dromen en een doel. En dat lijkt me nooit slecht.

Update 22-11-2018: Het management van Linda de Mol laat vandaag aan me weten dat het absoluut niet mogelijk was om de opnamedag voor de film April, May, June te verplaatsen omdat er daarbij allerlei andere aspecten meespelen. Uiteindelijk is dan de agenda van Michelle Obama leidend en is er besloten om Antoinnette Scheulderman te sturen voor het interview. De conclusie dat Linda niet op de foto kon of mocht met Michelle is dan ook onterecht getrokken, waarvoor mijn excuses. 

Share your thoughts