Openhartoperatie.

Het baantje als presentator van de jaarlijkse Academy Awards wás al het afvoerputje van Hollywood geworden, maar het schandaal rondom nieuwbakken presentator Kevin Hart, inmiddels alweer ex-presentator is wel echt nog gênanter dan het voorlezen van de verkeerde film tijdens het prijzengala in 2017. 


Begon alles achtenveertig uur geleden nog heerlijk, happy en fijn. Amerikaanse media sprak vol lof over die grappige Kevin die met de combinatie van zijn scherpe humor en grote bek het filmevenement van het jaar naar een nieuw hoogtepunt zou kunnen tillen. Ook de comedian zelf was hysterisch blij met de bijzondere klus. Maar ja, toen er een flink aantal anti-homotweets (voor de zoveelste keer) boven kwam drijven was er paniek in de tent.


De stokoude tweets zijn al vaker onderwerp van discussie geweest, maar blijven smakeloos. Kevin heeft zich daar in het verleden al over uitgesproken en aangegeven dat ie een ander mens geworden is. De berichten verwijderen was misschien handiger geweest, net als het aanbieden van je excuses trouwens. Want dat weigerde hij ook deze keer weer pertinent. Ook op uitdrukkelijk verzoek van The Academy.

Uiteindelijk is het lachen ‘m toch vergaan en tijdens de vroege uurtjes van deze vrijdagochtend maakte hij via Twitter, het medium dat ‘m ironisch genoeg zo in de problemen bracht, naar buiten dat hij de presentatie van de Oscars aan zich voorbij laat gaan. Inclusief een langverwacht excuses over de anti-homouitspraken die hij tien jaar geleden deed. Als ie die nou een dag eerder al had gemaakt, dan had Kevin niet alleen zijn baantje nog gehad, maar was ook het imago van de Oscars niet voor de zoveelste keer door de mangel gehaald. Terug naar de tekentafel voor de organisatie dus, gelukkig hebben ze nog elf weken.

Share your thoughts