SerieSalon #2: Killing Eve

Met een score van 97% op Rotten Tomatoes en nominaties voor alle grote tv-prijzen in handbereik, is het eigenlijk gênant dat de NPO zo gigantisch lang gewacht heeft om Killing Eve in de programmaschema’s op te nemen.  Sinds afgelopen zomer zijn de acht afleveringen van seizoen één al wel via NPO Start en Videoland te bekijken, maar de tv-première werd tot twee keer toe uitgesteld. Nu lijkt niets de komst van Killing Eve naar de Nederlandse beeldbuis nog te kunnen stoppen: BNNVARA brengt vanaf morgen elke zondag een nieuwe aflevering.

 

 

Killing Eve is in Amerika máándenlang het gesprek bij de koffieautomaat geweest op maandagochtenden. De serie was daar namelijk op zondag te zien via BBC America en trok -vrij uitzonderlijk. voor Amerikaanse seriebegrippen- iedere week meer en meer kijkers. In eerste instantie lag het vergrootglas enorm op Sandra Oh, die na tien seizoenen Grey’s Anatomy met Killing Eve haar comeback op de beeldbuis maakte. Dat duurde niet lang, binnen no-time werd namelijk de volledige cast geprezen en vooral het letterlijk moordende tempo waarop de gebeurtenissen zich afspelen maakt Killing Eve geen seconde saai. Voor mij blijft Sandra uiteindelijk toch het hoogtepunt van de reeks, haar grappige manier van spelen zoals we van haar kennen blijft ook hier overeind. Na het mislopen van de Emmy Award voor Killing Eve, hoop ik dan ook vurig dat mevrouw Oh op 6 januari wél haar Golden Globe-nominatie mag verzilveren.

 

 

Sandra Oh speelt de rol van Eve Polastri, een verveelde vrouw met een saai baantje achter een bureau bij de Britse veiligheidsdienst MI5. Ze schopt tegen alles en iedereen aan, wat haar uiteindelijk de kop kost. Lang treuren om het verlies van haar baan hoeft ze niet, het leven van Eve wordt namelijk een stuk spannender wanneer ze op het spoor komt van Villanelle (Jodie Comer), een beeldschone en stijlvolle, maar extreem gevaarlijke huurmoordenaar. In een speciaal opgericht opsporingsteam gaat Eve naar Villanelle op zoek, waar ze in allerlei Europese plaatsen, steeds weer voor nieuwe verrassingen en ontdekkingen komt te staan. De twee vrouwen raken uiteindelijk volledig geobsedeerd door elkaar, waardoor er een dodelijk kat-en-muisspel begint.

 

 

Ik schreeuw en roep serieus al maanden tegen alles en iedereen hoe briljant Killing Eve is en hoe hooked ik was na de eerste aflevering. Wij keken de serie thuis tegelijk met het Amerikaanse uitzendschema, dus ik vond het week na week wachten op een nieuwe aflevering heftig, maar meer dan de moeite waard. Blij dat ‘t bij ons nu eindelijk ook via de televisie te bekijken is, zodat het hier ook een beetje kan gaan leven. En mocht je dus niet elke week willen afwachten op NPO 3, dan is er dus de mogelijkheid om alle acht de afleveringen al via NPO Start of Videoland te bekijken. Een tweede seizoen is inmiddels ook al in productie, een aantal scènes daarvan werden in Amsterdam opgenomen, met ‘onze’ Roeland Fernhout als guest star. Die afleveringen staan komend voorjaar op het programma, voorlopig houden we ons dus nog maar even warm met de acht afleveringen van seizoen één.

 

Killing Eve

Videoland | NPO Start | NPO 3 (elke zondag, 20:20u)

8 afleveringen

Score: 🤩🤩🤩🤩🤩

 

Share your thoughts