SerieSalon #3: Fuller House

De comeback van de familie Tanner uit Full House, die hun klassieke en zoetsappige verhaaltjes twintig jaar na het origineel lieten terugkeren in Fuller House op Netflix, zorgde voor een ware reboot run op de Amerikaanse televisie. Die lijkt inmiddels weer een beetje te zijn gaan liggen, maar DJ, Stephanie, Kimmy en de rest dartelen ondertussen vrolijk verder. Sinds gisteren zijn alle dertien afleveringen van inmiddels toch al het vierde seizoen beschikbaar gesteld op Netflix.

 

 

De originele reeks Full House wist het tussen 1987 en 1995 toch acht seizoenen met veel succes vol te houden, Fuller House doet daar vooralsnog niet bepaald voor onder. Natuurlijk, de tijden zijn veranderd en de belachelijk hoge kijkcijfers van vroeger worden nooit meer gehaald, maar de streamingdoelen van Fuller House worden ruimschoots gehaald. Bewijzen daarvan zijn er overigens niet, aangezien Netflix niets (publiekelijk) laat meten of cijfers beschikbaar stelt, maar gezien het feit dat Netflix geen cent investeert in content die waardeloos blijkt te zijn na één reeks, zit het bij Fuller House overduidelijk wel goed.

 

 

Met een premièredatum van 14 december kan het niet anders: de eerste nieuwe aflevering van Fuller House is de traditionele christmas episode. Het plot is voorspelbaar en vertrouwd: kerst lijkt volledig in het water te vallen, drama alom, heel veel tranen, uiteraard een happy end en ook het opdraven van tenminste één bekend gezicht. En ook al maakt jongste Tanner-telg Michelle nóóit haar opwachting in Fuller House, ze krijgt tijdens de eerste aflevering van de vierde reeks wel weer eens een eervolle vermelding. Ook de overige twaalf afleveringen zijn volgepakt het bekende en zoete concept, die dit seizoen volledig draait om de zwangerschap (en bevalling!) van Kimmy Gibbler, die als draagmoeder voor Stephanie fungeert. DJ en Steve zijn daarnaast voor het eerst in de geschiedenis écht een setje en papa Danny pakt zijn oude baantje als co-host naast Rebecca weer op, die op haar beurt ook nog de handen vol heeft aan Uncle Jesse en hun nieuwe kind. Volg je het nog? Nee? Geeft niks.

 

 

Ik vond het hele kijk-eens-hoe-leuk-we-het-vroeger-hadden-dat-doen-we-nu-gewoon-weer-gevoel in het eerste seizoen van Fuller House nog cute. In de tweede reeks trok ik het nog omdat ik zo weg was van het origineel, maar tijdens de derde serie werd het hooguit irritant dat het leek alsof er in de twintig jaar afwezigheid echt níets veranderd was, behalve de leeftijden. Dat vonden de producenten waarschijnlijk ook, dus is er bij dit vierde seizoen voor een iets volwassener aanpak gekozen. Met de nadruk op iets, want het glazuur springt nog steeds spontaan van je tanden door de non-stop geëtaleerde zoetsappigheid van de sitcom. Maar goed, die moet je er tussen alle crimi’s en psychologische drama’s op Netflix óók af en toe tussen hebben zitten voor de afwisseling. Een tussendoortje, niets meer en niets minder. Gelukkig claimt het ook niet meer dan dat te zijn. Een vijfde seizoen Fuller House is nog niet officieel aangekondigd door Netflix, maar afgaande op mijn glazen bol is dat slechts een formaliteit.

 

Fuller House

Netflix

13 afleveringen

Score: 🤩🤩🤩

Share your thoughts