Sweet Sixty.

Het is alweer 553 dagen geleden dat überbitch Martine Hafkamp ons voor de zoveelste keer kwam te ontvallen in Goede Tijden, Slechte Tijden. Een slordige anderhalf jaar moeten we het dus al stellen zonder haar slinkse plannen en tegelijkertijd haar pittige scènes met Ludo, Janine en Sjors. Een schijntje als je het vergelijkt met haar eerdere exits, tussen 1994 en 2003 en tussen 2005 en 2017 was Inge Ipenburg járen niet te zien als het iconische personage, die voor fans steevast bovenaan het lijstje met favorieten prijkt.

 

 

Als we actrice annex schrijfster Inge Ipenburg mogen geloven, keert ze na twee comebacks never nooit meer terug in Meerdijk als Martine. Sterker nog: aan Story vertelt de lichtroze blondine dat de meest recente comeback nogal tegenviel, omdat ze niet ineens meer acteerklussen aangeboden kreeg, voor haar überhaubt de enige reden om nog terug te keren. Gelukkig voor hoopvolle fans hoeven we trouwens niet echt rekening te houden met Inges uitspraken, ze loog in 2016 namelijk ook al glashard tegen journalisten over haar niet bestaande toekomst bij GTST, inmiddels weten we wel beter: alles is mogelijk met deze vrouw.

 

 

Anyway, terug naar de basis. Waarom ben ik op 26 november 2018 in hemelsnaam bezig met het bestaan van Martine Hafkamp? Omdat de makers van GTST besloten hebben dat ze vandaag jarig is: zestig. In de aflevering van vandaag staat de serie daar ook nog eens bij stil: Sjors herdenkt haar moeder in De Rozenboom, inclusief een héél kort shot van een foto van Inge Ipenburg als Martine op haar telefoon. OMG. Wat betekent dit? Komt ze terug? Hangen de makers héél erg aan het nostalgische gevoel van de soap? Of willen ze gewoon dat wij flink gaan speculeren en de dalende kijkcijfers wat opkrikken? Met die speculaties zit het sowieso goed, ík ben nu al in alle staten of we misschien tóch nog niet het laatste hebben gezien van Martine Hafkamp.

En als het uiteindelijk allemaal niets te betekenen heeft, hebben de makers ons fans toch vandaag het perfecte excuus gegeven om een kaarsje voor Martine op te steken. Opdat we nooit vergeten hoe fabulous ze is.

Share your thoughts